Przepis na roladki z szynki z chrzanem. Zaskocz swoich bliskich w Wielkanocny poranek

0
21288
roladki z szynki z chrzanem

Roladki z szynki z chrzanem to szybka przekąska na co dzień, jak i wspaniały dodatek na Wielkanocny stół. Są pyszne, świetnie się prezentują, a ponadto przepis na nie jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Warto przygotować ich większą ilość, ponieważ z pewnością ekspresowo znikną z talerzy, a i nawet jeśli kilka zostanie, to następnego dnia zachowają swój smak.

Wielkanocne śniadanie to okazja do przetestowania nowych przepisów na smaczne dania i przekąski. Jednak wbrew pozorom nie muszą one wymagać wiele pracy i czasu. Jeśli jesteś jedną z tych osób, które nie lubią długo stać w kuchni, to z pewnością pokochasz ten przepis. Tym bardziej, że roladki z szynki z chrzanem to jedna z tych potraw, które znikają niemal tak szybko, jak pojawiają się na stole.

DZISIAJ GRZEJE:  Małe babeczki wielkanocne do koszyczka. Szybki przepis idealny na święconkę
DZISIAJ GRZEJE:  Zakwas na żurek domowej roboty. Ten przepis całkowicie odmieni Twoją zupę na Wielkanoc

Składniki na roladki z szynki z chrzanem:

Czas przygotowania tej przekąski to około 15 minut, więc możesz ją zrobić nawet tuż przed śniadaniem. Ilość składników jaką podaję poniżej wystarczy na przygotowanie około 6-8 porcji, jednak jeśli zdecydujesz się zrobić większą ilość, po prostu podwój składniki. Ten domowy przepis jest tak pyszny, że ja zawsze przygotowuję roladki z szynki z chrzanem potrajając składniki, a tak aby mieć pewność, że dla każdego wystarczy.

– 6-8 plasterków szynki

– 3 jajka

– 1 łyżka majonezu

– 3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka

– szczypiorek

– sól

– pieprz

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na jajka faszerowane różową sałatką. Wyglądają i smakują obłędnie
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na PYSZNY SERNIK GOTOWANY NA BISZKOPCIE ORZECHOWYM. Super ciasto na każdą okazję

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

Przepis na roladki z szynki z chrzanem krok po kroku:

Krok 1. Przygotowywanie przekąski rozpocznij od ugotowania jajek na twardo. Gdy jajka się gotują, możesz w tym samym czasie umyć i posiekać szczypiorek.

Krok 2. Gdy jajka będą już gotowe to obierz je ze skorupek i zetrzyj na tarce.

Krok 3. Następnie dodaj do jajek chrzan, majonez, szczypiorek, a na koniec sól i pieprz. Potem całość dokładnie wymieszaj.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na śmietanowiec - puszysty i lekki niczym chmurka. Ciasto z 4 składników
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na śmietankowy sernik z kruszonką - koniecznie musisz wypróbować

Krok 4. Na blacie ułóż sobie plastry szynki, a potem do każdego z nich włóż porcję przygotowanego farszu.

Krok 5. Plasterki zawiń w ruloniki, a następnie przewiąż je szczypiorkiem – zapobiegnie to rozwijaniu się szynki i będzie świetną dekoracją, przykuwającą wzrok na Wielkanocnym stole.

Krok 6. Tak przygotowane roladki z szynki z chrzanem przechowuj w lodówce, dzięki temu będą świeże i pyszne nawet przez kilka dni.

DZISIAJ GRZEJE:  Kiełbasa ze słoika - idealna na kanapki. Zobacz przepis
DZISIAJ GRZEJE:  Nietypowa sałatka Leśna Polana. Przepis, który zachwyci gości na przyjęciach

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Prosty przepis na aromatyczny boczek rolowany. Idealny na obiad oraz na kanapki
DZISIAJ GRZEJE:  Niezawodny przepis na babkę wielkanocną - zawsze wychodzi idealna

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here