Ciasto krówka bez pieczenia – Słodkie ciasto o niebiańskim smaku

0
19484

Ciasto krówka bez pieczenia to przepyszna i łatwa do przygotowania wersja rozpływającego się w ustach ciasta. Aby je zrobić potrzebujesz tylko kilku prostych składników i chwili czasu. Więc do dzieła 🙂

DZISIAJ GRZEJE:  Malinowa Chmurka Bez Pieczenia: Rozpływająca się w Ustach Rozkosz dla Smakoszy

Składniki na ciasto Krówka – przepis

Do przygotowania ciasta potrzebować będziemy następujących składników:

  • 500 ml mleka krowiego lub roślinnego
  • 2 budynie śmietankowe
  • 3 łyżki cukru
  • 200 g masła miękkiego
  • szczypta soli
  • 200 g herbatników
  • 1 puszka Kajmaku tradycyjnego Delecta
  • 50 g orzechów włoskich
DZISIAJ GRZEJE:  Orzechowiec - przepis na ciasto, które zachwyca od pierwszego kęsa

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

DZISIAJ GRZEJE:  Ciasto na kefirze z soczystymi truskawkami. Szybki przepis na domowy placek
DZISIAJ GRZEJE:  Kruche ciasto ze śliwkami i bezą - przepis

Ciasto krówka krok po kroku – przepis

KROK 1: W 250 ml mleka rozprowadź budynie śmietankowe. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem w rondelku, wlej mieszankę budyniową i gotuj, cały czas mieszając, aż powstanie gęsty budyń. Odstaw do ostygnięcia, co jakiś czas mieszając, aby na powierzchni nie powstał kożuch lub przykryj budyń folią spożywczą.

KROK 2: W misce umieść miękkie masło i szczyptę soli i utrzyj mikserem na puszystą masę. Dodawaj po łyżce budyniu i miksuj do połączenia.

KROK 3: Blaszkę o wymiarach 20 × 20 cm wyłóż folią spożywczą. Na dnie ułóż warstwę herbatników, posmaruj ją połową kajmaku i przykryj kolejną warstwą herbatników. Wyłóż masę budyniową i przykryj następną warstwą herbatników. Posmaruj je pozostałym kajmakiem i posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

KROK 4: Wstaw do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Przed podaniem pokrój na kwadraty.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na kolorowe pyszne ciasto. Galaretki w kremie śmietankowym, aż rozpływają się w ustach

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na otwarte jagodzianki z Twarogiem. Są wprost rewelacyjne
DZISIAJ GRZEJE:  Truskawkowy sernik na zimno. Ekspresowy przepis na wyśmienity deser

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here