Napar z cudownej rośliny, który pomaga na wiele dolegliwości

0
91876

Geranium to roślina z rodziny bodziszkowatych, znana również jako pelargonia pachnąca. Geranium jest szczególnie cenione ze względu na swoje właściwości prozdrowotne.

Napar z geranium pomaga w problemach trawiennych, redukuje stany zapalne, leczy infekcje układu moczowego, pielęgnuje skórę, relaksuje oraz poprawia ogólne samopoczucie. A to tylko niektóre z jego zdrowotnych właściwości. Sprawdź koniecznie ten przepis.

DZISIAJ GRZEJE:  Babka na mleku skondensowanym, która wyjdzie każdemu
DZISIAJ GRZEJE:  Przepyszna przekąska na słodko. Jabłka w cieście francuskim

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na zdrowy sok z aronii. Podpowiadamy co zrobić, żeby nie był gorzki

Składniki na napar z geranium – przepis

Do zrobienia naparu będziesz potrzebować tylko dwóch składników:

  • 2 litry wody
  • 12-15 liści geranium wraz z ogonkami i łodyżkami
DZISIAJ GRZEJE:  Sałatka z tuńczykiem i ryżem. Prosty przepis na zdrowy posiłek

Napar z geranium krok po kroku – przepis

Krok 1. Porwijcie lub potnijcie drobno liście wraz z łodyżkami. Dodatkowo możecie delikatnie rozbić je twardym narzędziem, w ten sposób uwolni się więcej aromatu.

Krok 2. Liście włóżcie do dużego dzbanka i zalejcie je 2 litrami wody o temperaturze 80-90 stopni.

Krok 3. Parzcie liście przez jakiś czas. Możecie pić ten napar na ciepło i na zimno.

Taki napój działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, przeciwwirusowo i antyseptycznie. Możesz pić go tak często jak herbatę.

DZISIAJ GRZEJE:  Najlepszy przepis na dżem z dyni i pomarańczy. Koniecznie zrób zapas na zimę
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na kotlety siekane z puree ziemniaczanym. Pyszny rodzinny obiad

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na prawdziwą grochówkę. Zupa idealna na zimniejsze dni
DZISIAJ GRZEJE:  Domowa nalewka z truskawek w kilku prostych krokach. Przepis na niebiański smak

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here