Papryka w miodzie

0
2193

Papryka konserwowa w miodzie to totalny hit w moim domu od kilku lat. Z tego przepisu korzysta cała moja rodzina, gdyż papryka jest niesamowicie pyszna. Uwielbiają ją dosłownie wszyscy. Jej przygotowanie jest wręcz banalne, więc jestem pewna, że z tym przepisem poradzi sobie dosłownie każdy. Koniecznie wypróbuj ten przepis na paprykę konserwową w miodzie!

Przepis ten jest sprawdzony przez całą moją rodzinę, bo gdy tylko go odkryłam, od razu podzieliłam się z najbliższymi. Dziś dzielę się tym rewelacyjnym przepisem z Tobą, także koniecznie wypróbuj przepis na najlepszą paprykę konserwową i ciesz się jej przepysznym miodowym smakiem!

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na wiosenny bigos z młodej kapusty. Znika z talerzy w oka mgnieniu
DZISIAJ GRZEJE:  Kulinarne Poddasze Smaków: Przepis na Wyborne Placki z Cukinii

Składniki na Paprykę konserwową w miodzie – przepis:

  • 2 kg papryki czerwonej
  • 4 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • 5 łyżek miodu
  • 1 łyżka soli
  • 3/4 szklanki cukru
  • czosnek
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • gorczyca biała cała
  • olej
DZISIAJ GRZEJE:  Cukinia jak ananas do słoików. Przepis na słodką przekąskę na zimę
DZISIAJ GRZEJE:  Cukinia Kiszona w Słoiku: Fermentowana Rozkosz dla Twojego Podniebienia

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

Wykonanie Papryki konserwowej w miodzie krok po kroku – przepis:

Krok 1. Zaczniemy od dokładnego umycia papryki, a następnie usunięcia z jej środka ziaren.

Krok 2. Paprykę kroimy w dość szerokie paski, a następnie układamy je w słoikach.

Krok 3. Do każdego słoika dodajemy 2 ząbki czosnku, jeden liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego oraz łyżeczkę ziaren gorczycy i jedną łyżkę oleju.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na gołąbki z boczkiem i ziemniakami. Idealne na rodzinne spotkania
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na kotleciki z cukinii. Pyszny i szybki sposób na obiad

Krok 4. Potem zabieramy się za przygotowanie zalewy. Do dość dużego garnka wlewamy wodę, ocet i dodajemy miód, cukier oraz sól.

Krok 5. Całość zagotowujemy do momentu wrzenia, a następnie przygotowaną zalewę wlewamy do słoików.

Krok 6. Słoiki zakręcamy, a następnie pasteryzujemy przez ok 15 min.

Smacznego!
DZISIAJ GRZEJE:  Marynowana fasolka szparagowa
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na cukinię faszerowaną kurczakiem. Genialny przepis na pyszny i szybki obiad

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Ciasto Prince Polo - prosty domowy przepis na tradycyjne ciasto
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na tartaletki z owocami. Ten pyszny i efektowny deser zachwyci gości

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here