Przepis na jajka w wiosennej odsłonie. Idealne na Wielkanocny stół

0
27003

Czas świąt Wielkanocnych jest niesamowitym momentem, w którym spotyka się cała rodzina. Codzienny natłok obowiązków, który towarzyszy nam w codziennym życiu nie raz sprawia, że z rodziną spotykamy się tylko w czasie świąt. Aby umilić wam ten czas, przygotowałam idealny przepis na jajka w wiosennej odsłonie. Koniecznie wypróbuj ten domowy przepis!

Jajka w wiosennej odsłonie to idealna przekąska na wielkanocny stół, która zachwyci twoich bliskich. Nie dość, że są szybkie w wykonaniu… to również przepyszne. Jest to niespotykana propozycja, ale jakże smakowita. Serdecznie polecam ten przepis!

DZISIAJ GRZEJE:  Małe babeczki wielkanocne do koszyczka. Szybki przepis idealny na święconkę
DZISIAJ GRZEJE:  Zakwas na żurek domowej roboty. Ten przepis całkowicie odmieni Twoją zupę na Wielkanoc

Składniki na jajka w wiosennej odsłonie – przepis:

  • 1 szt. ogórka długiego
  • 5 jajek
  • pęczek szczypioru
  • pęczek rzodkiewek
  • majonez
  • śmietana 18%
  • sól
  • pieprz
  • pęczek koperku
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na jajka faszerowane różową sałatką. Wyglądają i smakują obłędnie
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na PYSZNY SERNIK GOTOWANY NA BISZKOPCIE ORZECHOWYM. Super ciasto na każdą okazję

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

Wykonanie jajek w wiosennej odsłonie – przepis:

Krok 1. Zaczniemy od przygotowania jajek na twardo. Do rondelka wlewamy wodę, a następnie doprowadzamy ją do wrzenia. Wkładamy jajka i gotujemy przez min. 12 min.

Krok 2. Gdy jajka ugotują się na twardo, wylewamy z rondela wrzątek, a następnie wlewamy zimną wodę aby ostudzić jajka.

Krok 3. W czasie gdy jajka się studzą, zaczniemy przygotowywać wiosenny sos. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i osuszamy.

Krok 4. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy na drobną kostkę.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na bajeczny sernik, który rozpływa się w ustach. Puszysty i lekki niczym chmurka
DZISIAJ GRZEJE:  Wielkanocne jajeczka czekoladowe - najłatwiejszy przepis na świecie. Zrobisz je w 20 minut

Krok 5. Rzodkiewkę również kroimy w kostkę. Ważne jest, aby warzywa były dość drobno pokrojone.

Krok 6. Pokrojoną rzodkiewkę oraz ogórka umieszczamy w misce o średniej wielkości. Kroimy na drobne kawałki koperek oraz szczypiorek i również wrzucamy do miski (zostawiamy trochę koperku, aby posypać wierzch sosu i jajka).

Krok 7. Do warzyw dodajemy majonez i śmietanę wedle uznania, a następnie doprawiamy pieprzem i solą. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 8. Gotowy sos przekładamy na półmisek, a jajka obieramy ze skorupki, przekrajamy na pół i układamy na sosie wiosennym.

Krok 9. Całość posypujemy koperkiem, który wcześniej zostawiliśmy.

Smacznego!

DZISIAJ GRZEJE:  Kiełbasa ze słoika - idealna na kanapki. Zobacz przepis
DZISIAJ GRZEJE:  Nietypowa sałatka Leśna Polana. Przepis, który zachwyci gości na przyjęciach

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Prosty przepis na aromatyczny boczek rolowany. Idealny na obiad oraz na kanapki
DZISIAJ GRZEJE:  Niezawodny przepis na babkę wielkanocną - zawsze wychodzi idealna

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here