Przepis na mocno ciągnące się kulki serowe. Fenomenalna przekąska z 3 składników

0
2638

Niezależnie od tego czy przygotowujesz się na przyjęcie czy masz ochotę na nietypową przekąskę. Kulki serowe z naszego przepisu to zawsze idealny pomysł na szybki smakołyk. Delikatny, a zarazem ciągnący się ser, zamknięty w chrupiącej skorupce to wymarzony towarzysz filmowych wieczorów!

Każdy fan sera powinien wypróbować przepis na te kulki serowe. Zrobisz je dosłownie z kilku składników, a ich smak to prawdziwa poezja! Smakują cudownie, a oprócz tego fenomenalnie wyglądają, więc idealnie sprawdzą się jako przystawka na przyjęciu rodzinnym lub wśród znajomych.

DZISIAJ GRZEJE:  Obłędna cukinia w chrupiącej panierce. Sprawdź przepis na szybki obiad lub przekąskę
DZISIAJ GRZEJE:  Chrupiący kalafior w cieście. Pyszny przepis na ekspresową przystawkę

Składniki na kulki serowe:

Do realizacji tego przepisu potrzebujesz tak naprawdę 3 głównych składników oraz garnek wypełniony do ponad połowy objętości olejem do smażenia. Ważne jest, aby nasze kulki serowe podczas smażenia były całkowicie zanurzone, dzięki temu będziemy mieć pewność, że będą idealnie podsmażone.

  • 300 gram sera mozzarella tartego lub w kostce
  • 1 jajko
  • 3 łyżki skrobi kukurydzianej
  • Olej do smażenia
DZISIAJ GRZEJE:  Cukinia z pieczarkami i serem a'la pizza
DZISIAJ GRZEJE:  Soczysta pierś z kurczaka z zapiekanymi ziemniaczkami. Ten restauracyjny przepis to hit

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

Przepis na kulki serowe krok po kroku:

Krok 1. Jeżeli udało Ci się kupić już starty ser to ten krok możesz pominąć. Jeśli jednak jesteś w posiadaniu sera w kostce, to w pierwszej kolejności zetrzyj go na tarce o dużych oczkach.

Krok 2. Starty ser przełóż do miski, a następnie dodaj do niej 3 łyżki skrobi kukurydzianej. Potem całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3. Teraz dodaj do masy jedno jajko i ponownie całość wymieszaj łyżką.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na otwarte jagodzianki z Twarogiem. Są wprost rewelacyjne
DZISIAJ GRZEJE:  Malinowa Chmurka Bez Pieczenia: Rozpływająca się w Ustach Rozkosz dla Smakoszy

Krok 4. Gdy składniki zaczną się ze sobą powoli łączyć, możesz zacząć ugniatać masę, tak aby powstało z niej zbite, jednolite ciasto.

Krok 5. Ciasto możesz odrobinę rozwałkować, a następnie podzielić na 16 równych części. Potem z każdej z nich uformuj małą kulkę.

Krok 6. Rozgrzej w garnku olej tak, aby całkowicie zakrył każdą z kulek. Potem po kolei wrzucaj po kilka serowych kulek. Następnie Twój przysmak powinien zacząć stopniowo brązowieć. Gdy to zauważysz, możesz wyjąć kulki na papierowy ręcznik w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Przekąska gotowa – smacznego!

DZISIAJ GRZEJE:  Kruche ciasto ze śliwkami i bezą - przepis
DZISIAJ GRZEJE:  Ciasto Prince Polo - prosty domowy przepis na tradycyjne ciasto

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Fasolka szparagowa z sosem bolońskim - Wykwintne połączenie smaków
DZISIAJ GRZEJE:  Krokiety z młodą kapustą i pieczarkami

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here