Przepis na muszle nadziewane pastą z tuńczyka – szybka i smaczna przekąska

0
59557

Muszle nadziewane pastą z tuńczyka, to szybki sposób na przystawkę. Nawet, gdy zaskoczą Cię niezapowiedziani goście, będziesz w stanie przygotować nadziewane muszle w mgnieniu oka. To jedna z najprostszych przystawek, a smakiem wciąż zaskakuje.

Przepis na muszle nadziewane możemy dowolnie modyfikować, dzięki temu stworzymy swoją niepowtarzalną przystawkę. Dziś, przedstawimy Wam przepis na muszle ze smaczną  pastą z tuńczyka. Mamy nadzieję, że przypadnie Wam do gustu i sami zaserwujecie je swoim domownikom. Powodzenia!

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na sałatkę z kurczakiem i marchewką po koreańsku - pyszna i sycąca

Przepis na makaronowe muszle z tuńczykiem

Do przygotowania przekąski potrzebować będziemy:

  • 20 muszli makaronowych conchiglioni
  • puszkę tuńczyka w oleju
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 nieduża czerwona papryka
  • 2 ogórki kiszone
  • 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 10 dag sera żółtego startego na tarce
  • 2-3 łyżki majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • koperek lub szczypiorek
  • sól i pieprz
DZISIAJ GRZEJE:  Domowe stripsy jak z KFC - prosty i szybki przepis

Zapraszamy do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce. 

Sposób wykonania muszli makaronowych krok po kroku

Krok 1. W pierwszej kolejności muszle makaronowe gotujemy w osolonym wrzątku z odrobiną oleju. Muszle muszą być al dente. Jajka gotujemy na twardo i ścieramy je na tarce o małych oczkach. Ser żółty także należy zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Krok 2. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Kolejno dodajemy go do jajek i sera.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na golonkę w sosie - koniecznie musisz tego spróbować
DZISIAJ GRZEJE:  Szarlotka z pianką i kruszonką - boski przepis na ciasto

Krok 3. Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w drobną kostkę. Tak samo postępujemy z ogórkiem – kroimy na malutką kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do reszty składników.

Krok 4. Dodajemy majonez i musztardę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Farszem z tuńczyka napełniamy każdą muszlę. Wierzch posypujemy posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. Podajemy schłodzone jako przystawkę na przyjęciach. Smacznego!

DZISIAJ GRZEJE:  Muffinki jajeczne z papryką i cukinią, to przepis na niskokaloryczne, szybkie śniadanie
DZISIAJ GRZEJE:  Cukinia w cieście - szybka i smaczna przekąska

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here