Przepis na roladki z szynki w galarecie – zaledwie kilka kroków w przygotowaniu

0
21738

Roladki z szynki w galarecie to idealna propozycja na pyszne śniadanko. Jest to bardzo prosty przepis, który nie wymaga duże ilości czasu i jest wręcz banalny. Gwarantuję, że poradzi sobie z nim dosłownie każdy. Bardzo często te roladki z szynki goszczą na moim stole i za każdym znikają w mgnieniu oka. Polecam przepis!

Roladki z szynki są przepyszne, więc będą idealne na wielkanocny czas, ale i nie tylko od święta. Sprawdzą się na każdą rodzinną imprezę. Nic dziwnego, skoro są po prostu rewelacyjne. Obtoczone galaretą wręcz rozpływają się w ustach. Koniecznie wypróbuj przepis!

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na jajka faszerowane - zachwycą wszystkich w Wielkanoc
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na ciasto szachownica - zaskocz swoich bliskich pysznym i nietuzinkowym ciastem

Składniki na roladki z szynki w galarecie – przepis:

  • 7 plasterków szynki konserwowej
  • 0,5 serka śmietankowego typu almette
  • 1-2 łyżki chrzanu ze słoiczka
  • 3/4 szklanki bulionu
  • 1 czubata łyżeczka do żelatyny z przyprawami do mięs i ryb
  • do dekoracji natka pietruszki
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na deser tiramisu bez pieczenia - zachwyć nim swoich domowników i rodzinę
DZISIAJ GRZEJE:  Szarlotka królewska. Przepis na proste ciasto z bezą, które rozpływa się w ustach

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

Wykonanie roladek z szynki w galarecie – przepis:

Krok 1. Roladki z szynki można wykonać przy okazji gotowania rosołu. Odlewamy bulion na galaretkę.

Krok 2. Do gorącego bulionu wsypujemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Całość odstawiamy do lekkiego stężenia.

Krok 3. Do serka dodajemy chrzan i całość dokładnie mieszamy.

Krok 4. Każdy plasterek szynki smarujemy serkiem wraz z chrzanem.

Krok 5. Szynkę zawijamy w rulon tak by serek by wewnątrz szynki, a następnie rulony układamy w półmisku.

Krok 6. Na roladki wylewamy bulion z żelatyną i dekorujemy natką pietruszki. Można też udekorować np. ugotowaną marchewką.

Krok 7. Całość wstawiamy do lodówki do czasu całkowitego stężenia.

Smacznego!

DZISIAJ GRZEJE:  Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i kiełbasą. Idealny przepis na szybki rodzinny obiad
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na ciasto salceson. Mięciutki placek, któremu się nie oprzesz

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Murzynek - sprawdzony przepis. Idealnie puszyste ciasto za każdym razem
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na metrowiec. Ciasto, które rozpływa się w ustach

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here