Przepis na roladki z szynki – z pastą jajeczną oraz z serkiem i papryką. Dwa rodzaje pysznego farszu

0
72440

Jeżeli szukasz szybkiej w wykonaniu przekąski, to dobrze trafiłaś. Roladki z szynki to idealna propozycja, która nie wymaga dużej ilości czasu, ponieważ wykonuje się je ekspresowo. Dwa rodzaje farszu, sprawiają, że przekąska będzie dosłownie dla każdego. Są przepyszne i szybko znikają z talerza. Koniecznie wypróbuj przepis!

Roladki z szynki wykonywane są przeze mnie dość często na różnego rodzaju okazje. Przepyszny farsz, który obtacza plaster szynki jest idealny. Serdecznie polecam przepis na roladki z szynki!

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na ciasto szachownica - zaskocz swoich bliskich pysznym i nietuzinkowym ciastem
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na Wielkanocny żurek - idealny na zbliżające się święta

Składniki na roladki z szynki – przepis:

Składniki na roladki z szynki z serkiem i papryką:

  • 6 plasterków szynki konserwowej
  • 300 g serka typu almette
  • 40 g świeżej papryki czerwonej
  • garść szczypiorku siekanego
  • sól
  • pieprz

Składniki na roladki z szynki z pastą jajeczną:

  • 6 plasterków szynki konserwowej
  • 3 średnie jajka ugotowane na twardo
  • 1 czubata łyżka majonezu 
  • 3 plasterki ulubionego sera żółtego
  • 1 ogórek kiszony
  • garść siekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na jajka faszerowane różową sałatką. Wyglądają i smakują obłędnie
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na PYSZNY SERNIK GOTOWANY NA BISZKOPCIE ORZECHOWYM. Super ciasto na każdą okazję

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

Wykonanie roladek z szynki krok po kroku – przepis:

Krok 1. Zaczniemy od przygotowania roladek z szynką i serkiem z papryką. Do miski wrzucamy 300 g serka typu almette.

Krok 2. Paprykę dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie wykrajamy środek. 40 g papryki siekamy na drobne kawałki i dodajemy do miski z serkiem.

Krok 3. Szczypiorek siekamy na drobne kawałki i również dodajemy do miski z serkiem i papryką. Przyprawiamy solą i pieprzem według uznania i całość dokładnie mieszamy.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na śmietanowiec - puszysty i lekki niczym chmurka. Ciasto z 4 składników
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na śmietankowy sernik z kruszonką - koniecznie musisz wypróbować

Krok 4. Farsz rozdzielamy równo na 6 plasterków szynki konserwowej, rozsmarowujemy na 3/4 kawałka, tak jak okazane jest to na poniższym zdjęciu. Następnie szynkę zawijamy w roladkę.

Krok 5. Teraz zajmiemy się przygotowaniem roladek z szynki z pastą jajeczną. Na samym początku gotujemy jajka na twardo i studzimy.

Krok 6. Ugotowane i ostudzone jajka siekamy na drobne kawałki i wrzucamy do miski.

Krok 7. Siekamy na drobne kawałki ogórka kiszonego i dodajemy do posiekanych jajek. Dorzucamy garść posiekanego szczypiorku.

Krok 8. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do reszty składników. Na sam koniec dodajemy czubatą łyżkę majonezu i przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

Krok 9. Przygotowany farsz nakładamy na szynkę i tak jak w przypadku pierwszych roladek, zwijamy w rulon.

Smacznego!

DZISIAJ GRZEJE:  Prosty przepis na domowe krokiety z pieczarkami i mozarellą. Pyszne danie w kilka chwil
DZISIAJ GRZEJE:  Schab po bałkańsku z ryżem - przepis na pyszne i szybkie w przygotowaniu danie

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Ekspresowe knedle z mięsem z rosołu. Uniwersalny przepis na pyszne ciasto
DZISIAJ GRZEJE:  Przepyszne kopytka. Ten przepis nigdy nie zawodzi

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here