Przepis na słodko kwaśne koreczki chili – PRZETWORY NA ZIMĘ

0
11510

W dzisiejszym artykule znajdziesz przepis na przepyszne słodko kwaśne koreczki chili. Uwielbiam je zwłaszcza w jesieni, gdy powoli zaczynam sięgać po przygotowane przetwory. Moi bliscy są zachwyceni ich smakiem, więc co roku wykonuję ich bardzo dużo, gdyż bardzo szybko znikają z mojej spiżarni. Koniecznie wypróbuj ten przepis i ciesz się przepysznymi przetworami!

Sezon na wykonywanie różnego rodzaju przetworów nadal trwa, więc serdecznie polecam Ci ten przepis na przepyszne koreczki z chili. Ich słodko kwaśny smak za każdym razem sprawia, że są bardzo wychwalane przez każdego kto tylko ich spróbuje. Przepis ten jest niezwykle prosty, więc jestem pewna, że każdy sobie z nim poradzi. Serdecznie polecam Ci ten przepis!

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na orzechówkę z zielonych orzechów włoskich. Dzięki niej skutecznie pozbędziesz się różnych dolegliwości
DZISIAJ GRZEJE:  Domowa nalewka z truskawek w kilku prostych krokach. Przepis na niebiański smak

Składniki na słodko kwaśne koreczki z chili – przepis:

  • 2-2,5 kg ogórków gruntowych

Zalewa:

  • 2 l wody
  • 250 ml octu spirytusowego
  • 280 g cukru
  • 2 łyżki soli
  • 2-3 ząbki czosnku w plastrach
  • 6 listki laurowe
  • 1 łyżka kulek ziela angielskiego
  • 2 łyżki ziaren pieprzu czarnego
  • pół łyżki chili (pieprzu cayenne)

Dodatkowo:

  • ziarenka białej gorczycy
  • ziarenka kolendry
  • 1 duża marchewka
  • duża cebula
  • 10 sztuk kwiatu kopru
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na cukinię faszerowaną kurczakiem. Genialny przepis na pyszny i szybki obiad
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na dżem z czerwonej porzeczki. Znakomity do naleśników i ciast

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na ogórki małosolne jak u Babci. Poznaj na nie idealny przepis
DZISIAJ GRZEJE:  Nie tylko owoce, ale również liście tej rośliny mają doskonały wpływ na nasz organizm. Ten napar odmładza i oczyszcza

Wykonanie koreczków słodko kwaśnych z chili – przepis:

Krok 1. Ogórki gruntowe dokładnie myjemy i usuwamy zanieczyszczenia. Ogórki opłukujemy i dokładnie myjemy w kilku wodach, tak aby usunąć wszystkie zanieczyszczenia.

Krok 2. Dokładnie umyte ogórki zalewamy zimną wodą i pozostawiamy na ok. pół godziny.

Krok 3. Po upłynięciu tego czasu, z ogórków odlewamy wodę, a następnie kroimy je w plastry (wyrzucamy końcówki z obu stron).

Krok 4. Marchew myjemy dokładnie, a następnie kroimy w krążki, a następnie cebulę kroimy w piórka.

DZISIAJ GRZEJE:  Cukinia jak ananas do słoików. Przepis na słodką przekąskę na zimę

Krok 5. Wszystkie składniki na zalewę umieszczamy w garnku i zagotowujemy. Następnie po zagotowaniu odstawiamy na kilka minut.

Krok 6. Słoiki dokładnie myjemy i wyparzamy, a następnie do każdego z nich wkładamy kolejno: kwiat kopru na dno, 2-3 krążki marchewki i piórko cebuli.

Krok 7. Każdy słoik wypełniamy ogórkami i dodajemy po kilka ziarenek gorczycy i kolendry.

Krok 8. Ogórki zalewamy ciepłą zalewą. Słoiki należy pasteryzować.

Smacznego!

DZISIAJ GRZEJE:  Domowy syrop truskawkowy na zimę. Pełen witamin i niesamowitego smaku
DZISIAJ GRZEJE:  Cebula z miodem i kurkumą. Domowy przepis na syrop który oczyści płuca

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Aromatyczny, domowy likier wiśniowy w 3 krokach. Zwalcza choroby i wzmacnia organizm
DZISIAJ GRZEJE:  Nalewka z czereśni – babciny przepis na niesamowitą czereśniówkę

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here