Mega puszyste racuchy na jogurcie greckim

0
159214

Racuchy to wywodzące się z kuchni polskiej pulchne placuszki, które często przyrządza się z dodatkiem owoców takich jak na przykład jabłka. Bez ich dodatku wychodzą jednak równie smacznie.

Dzisiejszy przepis na racuchy będzie zawierał w sobie jogurt grecki. Zrób je dokładnie wedle podanych kroków, a na pewno będą mega puszyste i mięciutkie w środku.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na pyszny sos grzybowy - stara receptura mojej babci
DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na kotleciki z cukinii. Pyszny i szybki sposób na obiad

Zapraszamy także do zobaczenia naszej strony na Facebooku – “Pysznie i zdrowo – kuchnia smakosza”. Znajdziecie tam przepisy w pigułce.

DZISIAJ GRZEJE:  Lubisz cytrynę do herbaty? Ten syrop z pigwowca posmakuje ci bardziej

Składniki na racuchy – przepis

Do zrobienia racuchów potrzeba następujących składników:

  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru waniliowego
  • 250 gramów jogurtu greckiego
  • 2 szklanki mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej
  • szczypta soli
DZISIAJ GRZEJE:  Kochasz grzyby? Szykuj koszyk! Już niedługo w polskich lasach będzie ich mnóstwo

Racuchy krok po kroku – przepis

Krok 1. 3 jajka utrzyj z 3 łyżkami cukru.

Krok 2. Dodaj 250 gramów jogurtu greckiego.

Krok 3. Wsyp dwie szklanki mąki, łyżeczkę proszku do pieczenia i szczyptę soli.

Krok 4. Miksuj wszystko, aż powstanie gładka masa.

Krok 5. Na dobrze rozgrzany olej kładź po łyżce ciasta.

Krok 6. Smaż racuchy po 3 minuty na jedną stronę.

Krok 7. Wykładaj je na ręcznik papierowy, by oddały nadmiar tłuszczu. Gotowe!

DZISIAJ GRZEJE:  Treściwa i bardzo mięsna, czyli wspaniała zupa gulaszowa
DZISIAJ GRZEJE:  Jedyny prawdziwy przepis na soczyste kotlety mielone. Tradycyjny obiad jak u mamy

Więcej przepisów znajdziesz <<TUTAJ>>

Zapraszamy na stronę www.twojekarteczki.pl – znajdziecie tam kartki na każdy dzień tygodnia.

DZISIAJ GRZEJE:  Przepis na zdrowy sok z aronii. Podpowiadamy co zrobić, żeby nie był gorzki
DZISIAJ GRZEJE:  Syrop z buraka z zaledwie dwóch składników. Skarbnica odporności na całą jesień i zimę

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here